AUTORIJLES

Omdat Autorijschool Bart graag het hoogste rendement uit een lesuur wil halen, wordt de instructie aangepast aan het individuele niveau van de leerling. Op de juiste tijd, de juiste instructie geven en de juiste hoeveelheid leerstof aanbieden is de sleutel tot een goede les.

Alle vorderingen worden bijgehouden op de originele instructie/resultaten kaart van het CBR. Op deze kaart staan alle fasen die je moet doorlopen om goed voorbereid naar het examen te gaan.

In deze fase maak je kennis met de auto. het gaat hierbij om sturen, kijktechniek, gasdosering, snelheidsregeling, remmen, ontkoppelen, koppelen, wegrijden, schakelen en bedieningsinstrumenten van de auto.
Hier gaat het om bedrevenheid en kijktechniek. Hierbij gaat het onder andere om informatieverwerking, plaats op de rijbaan, rijstrooktechniek, naderen en oversteken van kruispunten, van richting veranderen naar links en rechts, hellingproef en recht achteruit rijden.
In fase 3 gaat het om informatieverwerking en verkeerszicht, zoals het tegenkomen, voorbijgaan, parkeren, in- en uitvoegen van autosnelwegen en berijden van (mini) rotondes Hier gaat het om bedrevenheid en kijktechniek. Hierbij gaat het onder andere om informatieverwerking, plaats op de rijbaan, rijstrooktechniek, naderen en oversteken van kruispunten, van richting veranderen naar links en rechts, hellingproef en recht achteruit rijden.
In deze fase gaan we examengericht trainen. Onderdelen hierbij zijn o.a. specifieke situaties, bijvoorbeeld rijden in het donker, rijden op een erf, spoorwegovergang, bijzondere manouvres, zelfstandig route rijden, situatie bevraging/gevaarherkenning en millieubewust rijgedrag